ЗАКОН ВЕРОВАЊА


Постоји само један универзални исцелитељски процес који делује у свему и свакоме – у мачки, псу, дрвету, трави, ветру, земљи – јер све на овоме свету у себи носи дашак живота. Тај животни принцип делује у царству животиња, биљака и минерала као нагон и закон раста и развитка. Човек је, за разлику од свих осталих, свестан деловања животног принципа и у стању је својом свешћу њиме и да управља, на сопствену добробит. Много је различитих приступа, техника и метода коришћења ове универзалне силе али ваља имати на уму да постоји само један процес исцељења који се зове вера, уверење – јер, „по вјери вашој, нека вам буде“.

Свака религија представља известан облик испољавања људског уверења, веровања, при чему се веровање образлаже на најразличитије начине. Веровање је закон живота. Веровање јесте мисао у човековом уму која омогућује да се моћ подсвести распореди на све фазе његовог живота у складу са његовим уобичајеним начином размишљања. Треба имати на уму да Библија никада не говори о веровању у обликуобреда, церемоније, институције, обрасца и сл., већ о веровању самом по себи. Оно у шта човеков ум верује јесте само мисао тог ума и ништа више. „Ако можеш вјеровати, све је могуће ономе који вјерује.“ (Марко, 9:23). Ирационално је веровати у оно што наноси бол или разара душу.

Имајте непрекидно на уму да није штетно оно у шта се верује већ само веровање, односно мисао која даје  езултат. Сва искуства, све радње, све особине и догађаји у животу само су одраз мисли рођених у човековом уму.

Поступак који се популарно назива исцељењем уз помоћ вере не подразумева веру у библијском смислу (која, са своје стане, значи познавање процеса прожимања свесног и подсвесног дела ума). Напротив, исцелитељ уз помоћ вере не поседује никакво научно познавање сила са којима ради, иако често тврди како има посебан исцелитељски дар. Позитиван резултат је, заправо, последица чињенице да оболели безрезервно верује у позитиван исход.

Истина је да врачеви лече бајањем, да исцељење понекад доноси само додир мошти светаца – али, ради се само о начинима да пацијент искрено поверује у предложени поступак и његову делотворност. Сваки метод који уклања страх и забринутост а отвара пут вери и нади донеће исцељење. Многи видари тврде како познају праву и једино истиниту теорију јер та њихова теорија даје позитивне резултате.

Сетимо се става да је субјективни, односно подсвесни део човековог ума једнако подложан контроли сопственог објективног, односно свесног дела ума као и сугестији са стране. Одатле следи да се, без обзира на објективно веровање, подсвест увек налази под контролом сугестије те свака жеља има шансу да буде испуњена уколико постоји активна или пасивна вера.

Вера потребна за душевно исцељење јесте чисто субјективна вера која настаје, односно која се рађа након  рестанка активног противљења објективног или субјективног дела ума. За телесно исцељење је пожељно заједничко остојање и деловање свесне и подсвесне вере. С друге стране, њихово заједничко деловање није увек и нужно колико се препустите стању пасивности и, запавши у благи сан отворите ум и тело сугестијама са стране или сопственим субјективним доживљајима.

Advertisements

5 мишљења на „ЗАКОН ВЕРОВАЊА

    • Драго ми је, Татјана. Свиђа ми се и она ваша слика око моћи илузија…понекад човек помисли шта је стварност а шта илузија…то је много интересантна тиме 🙂

      • Hvala Darko :D. Jeste, ima toliko tema koje su interesantne ili se mogu interesantno predstaviti, a sukob iluzija i realnosti svi imamo, par ponekad. Puno Vas pozdravljam i citamo se :D.

        P.S. Vidim da sam ovde dosta tektova propustila. Treba to nadoknaditi :OK: :D.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s