Терапија молитвом


Терапија молитвом представља синхронизовано, усклађено и интелигентно заједничко деловање свесног и подсвесног нивоа ума, усмерено у тачно одређеном правцу и са тачно одређеним циљем. При спровођењу научно засноване молитве, односно терапије молитвом, увек је потребно знати шта се чини и зашто се чини, уз поклањање вере закону исцељења. Као што се види, терапија молитвом се назива и научно заснованом молитвом или душевним поступком утемељеним на молитви.

prayПрви задатак човека који на себи врши терапију молитвом јесте да одабере идеју, план или менталну слику коју жели да доживи.Потом чини све да постане свестан сопствене способности да ту идеју пренесе својој подсвести, на тај начин што осети или, боље речено, поверује да претпостављено стање представља стварност. Остане ли веран таквом менталном ставу, молитва ће му бити услишена.

Терапија молитвом представља тачно одређену менталну радњу са тачно одређеном сврхом. Претпоставимо да се уз помоћ терапије молитвом излечите, односно ослободите неког проблема. Поћи ћете од чињенице да је тешкоћа или болест последица негативних мисли оптерећених страхом и смештених дубоко у подсвести; уколико вам пође за руком да подсвест ослободите таквих мисли, решићете се и проблема.

Дакле, окрећете се исцелитељској сили у подсвести и себи више пута, ради подсећања, поновите све што вам је познато о њеној способности да вам донесе исцељење. Временом ће страха постепено нестајати и његово ће место заузимати исправна, чврста веровања. Затим је потребно више пута исказати захвалност за исцељење које ће неумитно уследити и свесни део ума брижљиво склањати од помисли на проблем. Током молитви, не треба се препуштати негативним идејама нити макар и на тренутак довести у сумњу позитиван исход. Такав ментални став доводи до спајања свести и подсвешти што, са своје стране, ослобађа исцелитељску моћ подсвести.

Advertisements

3 мишљења на „Терапија молитвом

  1. sasvim solidno objasnjeno…
    ja to zovem stvaranjem polja namere…. treba takodje imati na umu da je ravnotezno, prirodno stanje covekovog tela: zdravlje…. kad god nacinimo stetu telu svojim ponasanjem, treba ga pustiti da se vrati u svoje ravnotezno stanje…. snabdeti ga mirom, energijom i znati da se telo uvek vraca zdravlju…. kad god mu to dozvolimo….
    kad se molimo ili alternativno, radimo meditacije sa ciljem da se iscelimo, potrebno je svim srcem videti sebe (ili onoga cije ozdravljenje pomazemo) sretnog, radosnog, tela u punom „pogonu“ (dakle bez ostecenja) kako zivi punim plucima i savladava sve prepreke….
    🙂 dosad vise puta isprobano….. funkcionise !

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s