Теорије завере и крстасти шрафови


Прво су дошли по Јевреје и ништа нисам рекао јер нисам Јеврејин.
Онда су дошли по комунисте и ништа нисам рекао јер нисам комуниста.
Онда су дошли по синдикалисте и ништа нисам рекао јер нисам синдикалиста.
Онда су дошли по мене и више није било никога ко би нешто рекао.

Ове речи аутора кога сам заборавио, а сасвим случајно набасао негде не Интернету, представљале су полазну тачку за овај текст о страховима, „судњем дану“, Глобализму и Орвеловој држави на хоризонту, једном речју за све стрепње из виртуелне стварности коју свакодневно живимо. Духовна и материјална беда, теорије завере и цела пратећа индустрија страха и смрти су постале наша стварност. Кљукају нас данима, годинама, по систему топло-хладно. И шта ту ради један крстасти шраф?

conspiracy-theories-360x225Последњих година су „теорије завере“ и бројна свита истих тих теоретичара у огромном порасту. Сигурно сте то приметили, кад сам чак и ја то видео. Појавио се непојаман број књига, сајтова, филмова (Zeitgeist, нпр), па Алекс Џонс, па онај дебељушкасти Moor-е, итд.итд. Просто човек не може да отвори новине или Интернет а да се не саплете о неку нову заверу или откриће! И тако из дана у дан, из године у годину…Чудо једно. У почетку сам и сам био фасциниран овим примамљивим штивом: то је стварно неодољиво, узбидљиво, фасцинантно. Гутао сам све и свашта (Јевреји, Билдерберг група, Трилатерала, Федералне резерве, и сл), све док једног дана нисам налетео на оног Дејвида Ајка и његове фантазије о рептилима који владају светом.И нешто ми пуче пред очима и рекох себи: ДОСТА. Стварно је доста. Да ли је могуће да сам толико глуп, упитах се тада. И у чему је овде заправо ствар?

Ствар је у том што вешти манипулатори спретно мешају истину са лажима. Нико са иоле мало соли у глави не спори да завере разних врста постоје одкада је света и века. Људи су увек имали лошу навику да негују похлепу, ниске страсти, неморал и удобан живот без покрића (или на рачун других), то је просто саставни део људске природе. На жалост, мотиви за такве поступке су увек крајње банални и бесмислени, чак и кад с покривају са бомбастичним идеологијама, месијанским идејама или лудилом (Нерон). На крају се испостави да су завереници увек мање или више лоше прикривена банда вештих и саможивих манипултора. Уопште није ни важно како се они зову – Енглеска краљица, Ротшилди, Кисинџери, Осама Бин Ладен, краљ овај или онај, све је то исто друштво, које исте ствари раде хиљадама година. И стварно није ни важно како се зову, јер између њих, Мафије, банде из комшилука и оних који џепаре по пијацама је стварно мала суштинска разлика (небитно за овај ткест). Они који су стекли моћ и богатство (ресурсе) да живе на рачун оних других раде у планетарним размерама и о себи мисле да су изабрани народ, месије, или већ нешто слично, Са друге стране живе они други (већина популација, што сиротиње, што оних који хоће да се угурају у редове оних првих),који по правилу представљају већину послушног стада које, или не уме да краде тако вешто као они први, или то просто не желе јер сматрају да је човек узвишено биће које нема потребу да живи на такав начин. Ови други су наравно , увек били у мањини и то је такође од када је света и века. Дакле, ништа се суштински није променило и неће све док је систем људске цивилизације (организације друштва) овакав какав је.

1bИ сад остаје чувено питање шта да се ради када ствари тако стоје (ако се сложимо да је ситуација таква)? Шта један мали крстасти шраф може да учини да се ствари промене набоље? Једном речју – све и ништа. Шта значи то ништа? На глобалном плану људских послова појединац је потпуно немоћан да утиче на“заверенике“, тј. ону мањину која влада ситуацијом: они имају моћ, ресруске и наопаке мотиве (похлепа, грамзивост, материјалистички поглед на свет) који су потпуно некомпатибилни са свим принципима живота оних других. Како можете да општите са особама који живе по принципу УСЕНАСЕПОДАСЕ и који су измислили максмиме као рецимо ону која каже „љубав је измислила сиротиња да би ј…ла за џабе“!? Они представљају зло – компилацију свих најгорих људских особина и што је још горе они то страшно воле. То им је смисао живота. И ту нема никакве расправе. Или си такав, или ниси. Просто. Зато је најбоље да човек нема никаква посла са њима, јер ће по логици ствари на крају увек да извуче дебљи крај.

Међутим, парадоскално је, и то је оно што даје наду и веру у Живот, јесте да свако од нас може да учини МНОГО. Како? Можемо да се удружимо у узајамној подршци, љубави, љубазности и емпатији. Моемо да одбацимо измишљене границе које нас деле – религију, политику, расу, културу и платне разреде. То не значи да људи требају да одбаце своја уверења: само не треба да допустимо да буду оружја поделе. Из тог разлога, сви ми морамо да ослободимо наше умове и постанемо Свесни. Из тога ће доћи све друго, укључујући интуицију, надахнуће и знање које ће нас водити према ефикасном решавању овога с чиме се суочавамо.Поделе између нас илузорне су и постоје како би нам омогућиле одређене врсте искустава, али те се илузије немилосрдно искоришћавају да нас поделе и завладају нама.

Зато, угасите Заглупљивач, немојте да сарађујете са Системом, или сарадњу сведите на минимум. Ми требамо Њима, а не они нама. Без наше сарадње и прихватања Патократија похлепних егоиста не може да функционише. Узимите књиге и поново почните да читате старе, вредне ствари. Повежите са себи сличима, размените љубв и идеје. Пружите подршку. Пишите, сликајте, говорите, певајте. Јер, на крају, Добро увек дође на своје. То није излизана реченица. То је чињеница живота. Јер у супрoтном, нас не би ни било.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s