Секс и револуција


Ко је био Антонио Грамши? И какве везе има, секс, револуција, педери, родитељ 1 и 2, ваше дете и чиповање популације које почиње ове године? Па од свега помало – штос је у томе да је Грамши био један од ретких стратега марксизма кога су Капиталци (банкарска и друга елита тзв. „Црно племство“ Запада) добро простудирали, покрали његове најважније идеје о природи човека, држави и друштву, а онда се потрудили да га се нико више не сећа.

gramsiАнтонио Грамши, италијански комуниста који, у последње време, бива заслужено признат као највећи марксистички стратег двадесетог века. Након Мусолинијевог марша на Рим 1922. године, Грамши је побегао у Русију. Тамо је увидео да бољшевизам не функционише. Режим је могао да приволи на послушност само уз помоћ терора. Закључио је да је Лењинизам пропао. Руски народ није преобраћен у комунисте, он је комунизам презирао. Њихова земља, вера, породице, иконе и Мајка Русија, све то је руском народу значило много више од било какве интернационалне солидарности међу радницима. Руски народ се није променио. Чак је и Цар изазивао више љубави и оданости од омражених бољшевика. (Бјуканен, 2006).

Грамши је закључио да њихове хришћанске душе спречавају руски народ да прихвати комунистичку револуцију. “Цивилизовани свет је био темељно натапан хришћанством 2000 година“ – писао је Грамши – „а режим утемељен на хришћанском веровању и вредностима, не може да се збаци док се ти корени не пресеку. “

Разбијених илузија, уплашен од Стаљина који је преузео власт након Лењинове смрти, Грамши се вратио кући да би стао на чело италијанске Комунистичке партије. Мусолини је имао другачију идеју. Затворио је Грамшија и изгубио кључ. Трунући у затвору од туберкулозе, Грамши је ипак ослобођен, али је умро 1937. године. Ипак је у својим затворским свескама оставио је план за извођење успешне марксистичке револуције на Западу.

sexdrugsУместо да прво зграбе власт и наметну културну револуцију одозго, наводио је Грамши, марксисти на западу прво морају да промене културу, а онда ће им власт пасти у крило као зрело воће. Али за промену културе биће потребан „дуг марш кроз институције“ – уметност, филм, позориште, школе, колеџе, семинарије, новине, часописе, радио. Једну по једну, треба их освајати и преобразити, и политизовати у агенцију револуције. Онда би се људи могли полако научити да разумеју, па чак и да радо прихвате револуцију.Ово су капиталци, на челу са Липманом, Бернејсом, Фројдом и осталим „рибарима људских душа“ спремо прихавтили и што је најважније – ефикасно спровели. Данас смо сведоци ефикасне завршнице поробљавања свести, у којој масовни медији играју одлучујућу улогу. Просто ко пасуљ.

Дакле, Грамши је инсистирао да његове колеге марксисти образују популарне фронтове са западњачким интелектуалцима који су делили њихов презир према хришћанству, и који су обликовали умове младих. Порука друговима:“То је култура, глупаци!“. Грамшијева идеја о томе како треба спровести револуцију у Западном друштву, показала се као тачна.

И то је почело да се спроводи. Вулгарни материјализам у свету манијачке потрошње, разарање породице, вере и свих других традиционалних вредности друштва, узео је маха, нарочито крајем 20. и почетком 21 века. „Sex, Drugs and Rock n Roll“. Мода, крпице, украдена и комерцијализована црначка музика, итд. Све је релативно, зар не. Најбољи начин да некога поробите јесте да му уништите културу и језик, историју и традицију….а онда лакше иде све остало.  Средњи век у односу на ово данас је био права Просвећеност.

Тако људи постају НИКО. БРОЈ. Као код Замјатина -. ведри роботи. Они који се не буне, који воле да служе, ништа не знају и мрзе да мисле. Мало фудбала, још мало пива, секса и телевизије – и шта ћеш више Живот је леп.

И сад се ви питате, па шта? Па ништа. Лаку ноћ. Ко остане последњи нека угаси светло.

Advertisements

4 мишљења на „Секс и револуција

  1. Dada… tiho čekamo, kao žabe u vodi koja polako vri, da nas skuvaju u loncu istorije. Kupujemo mobitele a sve manje komuniciramo, gledamo televiziju a sve manje znamo, buljimo u kompjutere a ne u prirodu… itd itd… Polako ali sigurno postajemo ovce… ali ne Hristove…

    • Тачно…велики план се полако али сигурно спроводи у дело…оно што већина исли да је пролазно (ек.криза, бла,бла) је у ствари дугорочна трансформација људског друштва, са несагледивим последицама (ако им успе)….

  2. Pa zamenili smo teze… umesto da se okrećemo duhovnim vrednostima, mi se okrećemo materijalnim… Pohlepa, otimanje, nerad… i ostale negativnosti postaju ozakonjene i veleopevane. Ostalo su samo nijanse. Ne radimo i ne zarađujemo pare, nego „uzimamo“… itd itd…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s