Куропатник


САМО ЗА МУШКАРЦЕ. ЖЕНЕ СТОП. ДЕЦА СТОП. ЖИВОТИЊЕ СТОП. КУРОПАТНИЦИ НАРОЧИТО СТОП!!!

Дефиниција: куропатник је особа мушког пола која нема среће са женама. Пише поезију, цитира филозофију, купује поклооне, али не јебе (не води љубав, само не знам у ком смеру да је води. У Праг или на Антарктик?).

plocaУ друштву смо имали једног Перу кога су сви звали куропатник. Нико није могао да се сети ко му је први прилепио ту етикету, али је то очигледно имало везе с тим што мученик није имао среће код жена. И стално је био нервозан. Пери су увек уста била пуна жена. Вечито дотеран, спреман на акцију, фармерке из Трста и ципелеодстомарака. Ал џаба. Ко за баксуз, што се више митарио,то су му шансе биле мање. ЖЕНА ни од корова. Док смо ми остали мање више успешно пецали рибе на БУЋКАЛО (важи и за сомове и сомице), Пери није помагала ни рибарска мреже од Београда до Аљаске.

Прошло је много година од тада, за Перу више не знам ни дал` је жив, ал сам ухватио себе да све чешће мислим на њега.  На куропатнике. На КУРОПАТИСАЊЕ. На нашу мушко/женску судбину. И, у бурбонској измаглици и тренуцима луцидности, закључио сам да смо сви ми МУШКАРЦИ заправо куропатници и то са Казановом на челу. Јер, шта вреди сва блага овог света ако ти је стално РИБА у глави. Важи како за тебе тако и за Џингис Кана, Наполеона и Хитлера (и он је имао Е.Б.). Риба је увеку ГЛАВИ.

Мој пријатељу. Како год да обрнеш, све увек дође на исто. Стар ил млад, куропатка се рачуна. Велика, мала, права,крива, свеједно. Ил имаш ил немаш. Не вреди ти ни сва филозофија ни памет овог света, ни све групне и инидивидуалне психотерапије, енергетски радови, карма,хомеопатија, масаже, будистичке мантре и секс на тантре. Ни Фројд, ни Хелингер, ни ерос ни танатос. Чак ни страх од смрти. Ил јебеш ил не јебеш. Само се то рачуна. Одувек је тако било. На велику женску радост. Риба је увек у глави.

Гледам ове моје вршњаке, средовечне вечите дечаке, што носе исцепани џинс, минђушу у увету, тетоваже, шишају се на ћелаво, разводе се, купују моторе, порше кајен и бмв пута пет,што је обрнуто пропроционални њиховој мушкости и клинкама којима би могли да буду очеви и деде. Упињу се, троше богатство на вијагру и сплавове, само да не би у сопственој глави и друштву били куропатници. И не могу да побегну од тога. Риба је увек у глави.

И онда следи глупо питање: у чему је ту, бре, ствар? Следи и глуп одговор: ствар је у томе што жене воле куропатнике, али само на папиру.  И воли их индустрија забаве. О чему би онда Шекспир имао да пише? Ромео и Јулија без куропатисања би се свели на досадни новинарски чланак. А нису се чак ни креснули. Платонисање је ИН само у љубавни романима и мелодрамама. За једно вече. И мало суза. И у паузи између два дахтања. Све остало је ОУТ. Јер сексање је MUST HAVE.  Јер је стварност много другачија. Само се сви праве блесави. Нико неће да каже да је цар го. И неће да признају да смо у суштини људска бића, део животињског царства на овој планети. Зато су у стварности, куропатници међу мушкарцима омражена врста, заразна болест гора од куге. Од њих сви мужјаци беже, презиру их, страхују као од смрти. Јер нас подсећају на све наше слабости, оно што нећемо да будемо ни по цену живота, заједнички непријатељ који нас подсећа на саму суштину постојања. А суштина, очишћена од заблуда, је риба. Риба је увек у глави.

Јер да није тако, жене би биле саме, децу нико не би правио.  Све се сведе на то да кад престанеш да јебеш престанеш и да живиш. А фразе су разне:  не волиш ме више, занемрајуш ме, не могу, боли ме глава, нисам ти интересантна,шта кажеш на нове чарапе, свингерисање, оћеш тројку, тантристичи секс, ајмо у возу, у аутомобилу, на тераси, шта је што ти се не диже душо, ако биће боље други пут, како се зове онај твој нови друг, што га не позовеш на вечеру, идем на јогу, враћам се касно а ти дај деци вечеру. Хм. Риба је увек у глави.

Можеш да пишеш филозофију колко оћеш. Пишеш љубавне песме и просипаш надахнуте мудрости, обасипаш  женке пажњом,имаш лепе манире, возш децу у школу, славиш славу, купујеш скупе СТВАРИ и устајеш старијима у аутобусу. Све је то лепо, мисле се оне, али…Патка је патка и мора да стоји. Ако има и мозак, тим боље. Али није обавезно. Зато су куропатници међу женама ( и педери) увек у моди. Мелем за душу и приручник за бољу селекцију оних са којима ће да праве потомке. Јер куропатници пажљиво студирају проблематику како да се до риба стигне, i увек смисле неке занимљиве ствари које се после провере у пракси. Риба је увек у глави.

У чему је онда ШТОС? Скромна памет мисли: штос је у генима и биологији. Природа нас је зајебала у старту. И мушкарце и жене. Нас више него жене. Јер оне су мудрије. Знају шта је генетска инвестиција. И ту нема Бога. Жене увек знају да је дете њихово, мушкарци никад. Када жена бира, бира генетску и биолошку ИНВЕСТИЦИЈУ, а мушкарац најзгоднију РИБУ. И мора да стражари и љубоморише. Јер никад не зна шта може да се женки деси када он оде у лов (на посао) а она остане код куће (или на свом послу, још горе). Јер потомци су кључ приче. И ту не помаже ништа. Сви јади и среће овог света се врте око тога. Чак и паре. А опет не можемо једни без других. И у љубави и у мржњи. Страсно. Јер, риба је увек у глави.

По питању секса, вођења љубави, јебања и куропатисања жене и мушкарци се изненађујуће мало разликују, упркос напорима популарне психологије да ствар забашури како би нам отежала посaо. Разликују се само стратегија и тактике. Сви воле секс. Јер да је природа другачије хтела, људска бића би се размножавала деобом а не сексом. И при свом том срању, само ми и још неки ретки сисари могу кад хоћеш, колко хоћеш, у свако доба и на сваком месту. Неким другим створењима је природа била више милостива, па се паре само пар пута годишње. АВАЈ! Код нас то није случај. Наше женке увек имају терање, а мужјаци наскачу и кад треба и кад не треба. Опет, да природа није тако хтела, ми би се сексали сами са собом (ах мерака, изем ти јуначку десницу), ко амебе и једноћелијски организми. А природа је позната као мудра, врло рационална и штедљива. Што би нам увалила тако заморну и опасну работу да знојењем, дахтањем, ни мало јефтиним и напорним радом са супротним полом стварамо потомке, па чак и уживамо у томе? Цела ствар није уопште тако наивна. Током секса можеш да зарадиш којекакве болештине, може да те рокне љубоморни супарник, изда срчка. Кад легнеш са женом никад не легнеш само с њом већ и са целом фамилијом, прошлим љубавницима, целокупном историјом једног бића….Много зајебано. Па се ти снађи сад у томе, а да не будеш куропатник. Риба је увек у глави.

Куропатници су популарни и због још једне наопаке ствари: они су као пријатељи са супротним полом. Или се барем тако представљају. Што је још једна глупост без преседана. Како можеш да будеш пријатељ са неким, кад ти је риба стално у глави. То је још једна лаж коју су смислили куропатници да би јебали за Џ. То чак није ни природно. Природно је да правиш потомке. Да се волите. Да имате лептириће у стомаку. Да клецају колена. Да имате МОЗАК коме машта не мањка. Али потомци су главна ствар, они су гарант твоје будућности и када тебе више не буде. За мушкарце што више то боље, за жене што квалитетније и сигурније, то боље. Риба је увек у глави.

– Јеси завршио то дркање по компјутеру?

– Ево душо сад ћу, само још мало. Још један пасус.

-Ајд пожури бре, спава ми се, рано устајем.

– Ево,идем,минут…

– Прави си куропатник. И угаси светло у купатилу.

ПС.

Пасус сам завршио, угасио светло у купатило и избацио куче из собе. Да не љубоморише. А ти? Ако си уопште стиго да ишчиташ све ово, сигурно си већи куропатник од мене. Добродошао у клуб. Имаш пиће. И купи вијагру. За сваки случај.

Advertisements

20 мишљења на „Куропатник

  1. Bez obzira na STOP, samo da pozdravim temu, opis i autora 🙂
    Bolje bi bilo da se svi otvorenije, ili iskrenije sami sa sobom bave “ribom u glavi“ nego da, kao što se i dešava, sublimiraju u sveopštu agresiju i isfrustriranost.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s