Copywriting – вештина писања реклама


pop_adШта значи идеjа од 10000000$? Како добро писати кратке рекламне форме,  рекламу коjа ће привући пажњу и продати  производ? Како наћи посао као копираjтер, презентирати своjе  идеjе и постати успешни писац ових атрактивних креативних послова у оквиру савремене  оглашивачке и ПР индустриjе?

Копираjтинг jе писање речи коjе се штампаjу у било ком облику рекламе, односно оглашавања – у штампи, на телевизиjи, Интернету. Истовремено, ови текстови садрже све писане облике промоциjе, укључуjући наслове, поднаслове, слогане, опширниjи текст у телу огласа (бодикопи), ознаке за фотографиjе и илустрациjе, диjалог, па све до редитељских сугестиjа и упустава (дидаскалиjе) када су у питању текстови за сценске догађаjе, радио, телевизиjу. Практично, све што се пише у рекламне сврхе, укључуjћи и духовите поруке на зидовима, билбордима, аутобусима jавног превоза – све jе дело професионалаца или копираjтера „аматера“.

Суштина копираjтинга jе, дакле,писана порука – сва слова на jедном месту. Данас jе готово немогуће проћи кроз свакодневницу а да се не осети утицаj копираjтинга, барем у извесноj мери. Хтели ми то или не, масовни и лични медиjи су толико овладали нашим животима, тако да су копираjтерске поруке или текстови постали наш саставни део – нека врста виритуаленог света коjи живимо.

Проф.Тадић организује курс из копирајтинга намењен свима који желе да савладају вештине креативног писања у оквиру рекламне, маркетиншке о ПР индустрије. Курс траје 4 недеље, укупно 20 часова. За детаље погледај на одељку Радионица креативног писања – Copywriting или ме контактирај емејлом на office@cekoms.com

Advertisements

Једно мишљење на „Copywriting – вештина писања реклама

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s